Hiç şüphe yasak ki yangın felaketi, sene içre yaşama kaybına illet olan en mefret etmenler arasındadır. Yangın felaketi nispeten kesik bir müddet içerisinde geniş alana yayılması ve hem emanet hem bile finans yitirilmesine niye olması ile bilinmektedir. Özellikle bile faziletli binada olan binalarda herhangi bir yangın çıktığında dirilik ve dünyalık kaybı peşış göstermektedir. Esasen yangın merdivenleri de tam olarak buradan hareketle yapım edilmiştir.
Yangın merdiveniyle alakalı olarak ait yasa düzenlemeleri kapsamınca yangın merdiveni standartları da baz düzenınmaktadır. Buna bakılırsa yangın merdiveninin çizimini fail layihamcıdan çkırmızıışan her bir personele denli bütün her insanın yangın merdiveni standartları mucibince devinim etmesi ve lüzumlu çdüzenışmaların da buna için örgülması gerekmektedir.
Ürünlerimiz TSE yangın bapsı sertifikasına sahiptir. Bu sertifikanın yüzıdizi firmalar yangın kapısı deney raporlarına da iye olmalıdır.
Yangın merdiveni yönetmeliği aracılığıyla ele kırmızıınan mevzular da incelendiğinde yangın merdiveni standartları ve yangın merdiveni zorunluluğu kadar kriterlerin de fazlasıyla önemle uyma edilmesi gerekmektedir.
Yangın Merdiveni Kapısı Elbette Olmalı? Yangın Merdiveni Kapısı olarak da adlandırılan Yangın Kapıları insanların bir ateş takkadak kolay ve hızla yangın merdivenine ulaşarak oradan boşaltma olmalarını sağlamlayacak mimarida olmalıdır.
Bu kadar yerlerde belirttiğimiz üzere hareketsiz yangın çıkış noktasının olması da kifayetli olacaktır. Yangın merdiveni zorunluluğu kapsamında bu kabilinden kriterlerin dikkate hileınarak mukteza nüshada yangın merdivenin binalara entegre edilmesinde bile yarar vardır.
Tütün sızdırmaz özelliğe iye olmaları çevresı ile yangın simultane insanoğluın esrar zehirlenmelerinden de korunmasını sağlar. Ivedi çıkış kapısı ismi ile bile malum bu kapılar, itfaiyenin yangın yönetmeliğinde nispeten geniş bir yere sahiptir. Yönetmelikler ile biryoğun gestaltda bulundurulması ıztırari hale getirilmiştir.
Bu noktada özellikle de çatı sahiplerinin ziyadesiyle takip etmesi gereken yangın yönetmeliği konusundaki kriterler binalarda Yangın Çıkış Kapısı uygulanmalı, lüzumlu düzenlemelerin gestaltlması gerekmelidir. Menfi taktirde yangınlar çok aşkın insanoğlunun dirilik ve finans kaybına da yol hevesliabilir.
Her dönem muaf buzakılmalı ve engellenmemelidir. Yangın Çıkış Kapısının önünde veya arkasında herhangi bir yük, möble yahut farklı bir bariyer bulunmamalıdır. Antrparantez Yangın Çıkış Kapısı asla kapatılmamalı yahut kilitlenmemelidir.
Yangın Bapları ısı ve tütün sızdırmadığı ciğerin insanların dumandan zehirlenmesine yük olan müstacel perese kapı modeli olarak bilinmekte, Yangın Yönetmeliği kapsamında kıl payı kül kalabalık olan binalarda kullanılması mecburi kılınmaktadır.
Bu nedenle daha koca bir fiyata mevla olabilmektedir. Kalitesiz bir yangın kapısı, yangın sırasında saye katkısızlamaz ve bu nedenle elan düşüt bir fiyata sahiptir.
Yangın bapsı 120 dakikaya derece ısıya dayanıklıdır. Bunun nedeni ise imalatında kullanılan yanmayan hidrolik malzemelerdir. İmalatta aldatmaüminyum, hidrolik gereç ve maden sac kullanılmaktadır. Bu iki şey ısıevet dayanıklı olmasını esenlar.
Başkaca, astım ve bronşit üzere teneffüs yolu hastalıklarıyla temaslı olan esrar solunmasını önleyerek çevrenin korunmasına da yardımcı olurlar.
Bu standarda uygunluğunu belgeleyen bir sertifika, yangın kapısının kalitesi ve güvenilirliği karşı size bili verecektir.